Mijnheer Jansen


fotograaf onbekend

Samen met studiegenoot Rob van der Aa was Hans Walter verantwoordelijk voor het mysterie rond de band Mijnheer Jansen. Ze wilden roezemoes in de stad creeren, en dan optreden.
In het begin van zijn academietijd kwam Hans een aantal muzikanten tegen die een band wilden beginnen. En ze zochten een zanger. En dat werd Hans. De band werd vooral bekend door de in de stad wild geplakte posters, waar mijnheer Jansen de gebeurtenissen in de wereld van commentaar voorziet.
Het verhaal was dit: "Mijnheer Jansen is een accordeonist. Mijnheer Jansen heeft een band. Een muziekband voor feesten en partijen. Mijnheer Jansen woont in Arnhem ziud en voorziet alles van commentaar met postertjes. We hebben toen fotoos laten maken, met mijnheer jansen erop en ons erachter. Ik en mijn jongens! Dat werd ok een beetje het motto van de band, de man met die accordeon, die 'njoe weef' riep. Buttons van genmaakt, stickers...noem maar op. De hype was geboren. Het concept was hype, maar de band mocht er wel zijn. In het begin kregen ze recensies waar we van naast onze schoenen gingen lopen. De band heeft 5 jaar bestaan en speelde vrolijke new wave. Gespeeld in het voorprogramma van Dr Feelgood, Sweet dBuster, Turbo, Brood en veel anderen. Vervolgens nog een optreden in vara's popkrant. Een radioprogramma. Toen, in 1981, in de voormalige Stokvishal, was ons laatste optreden. We zijn in dat jaar naar een platenbaas gestapt. Die zei: "Jongens, leuk hoor, die nederlandse new wave, maar daar krijg ik ter talloze van uit Engeland, en nog beter ook! Toen hadden we zo de pest in dat we 't boeltje hebben opgeheven. Exit Jansen.

Lees verder >

Voormalige bezetting

Peter Schuiling bas Periode onbekend
Hans Tiemeyer drums Periode onbekend
Jaap Broek, van den gitaar Periode onbekend
Paul Kaaden, van den toetsen Periode onbekend
Hans Walter † zang Periode onbekend


Reageren

Naam:
E-mail *:
Bericht:
* Let op, je e-mail adres wordt NIET op de website afgebeeld!
Wij willen dit alleen weten om contact met je op te kunnen nemen.

Reacties

Door: Ants Corts Op: 05 2018 om 18:44

Altijd al vermoed dat 'Loesje' Hans' idee was :
zijn handschrift, zijn idee van verspreiden, waarmee hij begon ter ere van mij, z'n vriendin in '70's. Hans heeft z'n stempel achtergelaten! Love always.

Door: Ruud Barbee Op: 07 nov 2017 om 14:35

Zou iemand meer foto’s willen of muziek die mijnheer Jansen toen maakte willen zien en horen. Al zou ik niet weten hoe ik dat laatste moet uploaden, En mijnheer Jansen maakte niet alleen Arnhem on veilig met zijn posters ik heb ze in Amersfoort geplakt omdat de helft van de eerste bezetting uit Amersfoort kwam.

Door: Branko Op: 23 okt 2015 om 15:54

En nou in ene keer isse dood begrijp ik ? Tragisch, voor z'n vrouw en de kinderen. Lieve goede goser was het. Zij ook. Stralend. Positief. Godverdegodver waarom toch. Branko

Door: Bart Op: 07 nov 2013 om 18:11

Een dochter van zanger Hans heet Loes. Hij is begonnen met Loesje, maar wilde er na enig succes niets meer van weten. Iedereen is op zoek naar de grondlegger. Dat is dus mijn vriendje Hans Walter.

Door: Ineke Blom Op: 16 2013 om 18:46

En na mijnheer Jansen kwam Loesje geen band, maar wel dezelfde posters.Plagiaat?????


Stijl: New Wave
Vanaf: 1978 - 1981
Hits: 8839
 
Toegevoegd: 25-11-2003 18:16
Bijgewerkt: 13-03-2010 12:46

mail ons over
Mijnheer Jansen!Share |


Discografie
Fotos

Posters

Alle posters >


Web

http://


Gerelateerd