Keng, de


fotograaf onbekend

De Keng kwam voort uit de Rambo's. Deden mee aan de voorronde van de eerste Arnhem Pop Award 1990, moesten de eerste avond als eerste spelen. Drie keer eerste en ook nog een diepterecord vestigen, hadden ze maar aan sport gedaan: Ze eindigen als allerallerlaatste bij deze Award.

Op 3-3-1990 vond er op de Jacobiberg een door henzelf georganiseerd Live concert plaats om opnamen te maken voor een Live Demo. Er wordt speciaal een P.A. kabel gemaakt door A3. Vrienden, kennissen, familie en een aantal hardnekkige fans zorgden voor een bijna volle zaal en de juiste sfeer. Nico Rietveld doet de rest in de regieruimte van de studio. De demo levert onder andere een gig in Purmerend op, die wordt herhaald op koninginnedag, kassa!. Als na afloop van De Keng als support in Groesbeek iemand bij de kassa roept "MARK!! Waarom ben je er nou pas? Je hebt wat gemist!" hebben voorafgaand tijdens de set eerst één, dan twee, drie en zelfs vier Tröckener Kecks hun hoofd om de hoek van de kleedkamer gestoken om te kijken wie, wat en hoe de eerste bezetting aan het spelen was. Alleen Theo Kecks (bas) durfde in de zaal te gaan kijken. Veelzeggend. Hoe de heren Keng de weg terug beleefden kan je zelf wel bedenken. Van de Kecks hebben ze sindsdien nooit meer vernomen. Koninginnedag in Amsterdam op een dekschuit op het Kloveniersburgwater (eieren van de achterkant.... blackout van de bassist en toch doorzingen, gejatte microfoons) was onvergetelijk. Mede vanwege de eerste scheur in de eerste bezetting daags ervoor (weer twee keer eerste). Ook Hulst, Zeeland: 3,5 uur heen om voor 6 man te spelen omdat de mussen dood van het dak vielen, en de vaste bezoekers het zwembad aan de andere kant van het dorp hadden opgezocht. Na de obligate pizza weer 3 uur terug, of iets langer nog? Als Aloys besluit naar A'dam te verhuizen wordt het lastig om die bezetting bij elkaar te houden. Henk Dassen, toetsenist, besluit samen met Hilbert om uit de band te stappen. Deel 2 in Amsterdam begint met Arjen op bas en Rambo-gitarist Wouter naast Wilco en Aloys. Na een stevige ruzie besluit Aloys zelf de bas ter hand te nemen. Arjen leest in OOR dat De Keng in de finale GPN staat. Hier herhaalt zich de geschiedenis in zekere zin. Tengevolge van Storm & Drankgedrag (dus niet door brute pech) wordt De Keng kansloos laatste. Het trieste overlijden van Wouter betekent de laatste ademtocht van de Keng. Hij ruste in vrede.

Voormalige bezetting

Arjen Vreeken bas Periode onbekend
Wilco Wolfers drums Periode onbekend
Hilbert Wiese gitaar Periode onbekend
Aloys Oosterwijk gitaar Periode onbekend
Cees Jan Tans sax Periode onbekend
Henk Dassen toetsen Periode onbekend


Reageren

Naam:
E-mail *:
Bericht:
* Let op, je e-mail adres wordt NIET op de website afgebeeld!
Wij willen dit alleen weten om contact met je op te kunnen nemen.

Reacties

Door: Arjen Vreeken Op: 21 2016 om 10:29

Hallo medemens en archiefbeheerder

Alle entries met Arjan Vreeken graag omnoemen naar Arjen Vreeken.
Arjen met een e dus. Is 1 en dezelfde persoon, en dat ben ik.
Bel me anders even op 026 - 443 1938.

Er mag een spatie aangebracht worden in de op-een-na-laatste zin... achter \"(dus niet door brute pech)\"wordt... Tussen pech)\"en wordt.

Kunnen er ook alinea\'s worden aangebracht? Heb ik indertijd wel aangeleverd.

Daarvoor is telefonisch contact erg handig.

De naamsaanpassing geldt nogmaals voor alle Arjans Vreeken >>> Arjen Vreeken

Alvast dank voor je moeite!

Door: Aloys Oosterwijk Op: 24 2015 om 18:34

meer over De Keng op http://www.willemswereld.nl/index.php?105&Push=1398540918


Stijl: pop, rock
Vanaf: 1987 - 1993
Hits: 5702
 
Toegevoegd: 02-06-2004 15:59
Bijgewerkt: 02-08-2016 20:48

mail ons over
Keng, de!Share |


Fotos

Posters
Web

http://www.willemswereld.nl/index.php?105&Push=1437756054http://


Gerelateerd