Kill City Rebel


fotograaf onbekend

KillCityRebel is de 'late seventies' punkrock formatie rond zanger/drummer Egbert Joosten. Bob Walter speelt gitaar en Anne-Maarten roggelt in het laag. De live show van deze band met doorgewinterde muzikanten ademt adrenaline in de beste punkrock traditie.
In het tienjarig bestaan bracht de band drie platen met eigen materiaal uit. Het eerste titelloze album kwam, als ludiek protest tegen de opkomst van de CD, in 1992 op vinyl uit. De plaat wordt positief ontvangen door bladen als Oor en Aardschok.
Op het tweede album 'Damaged but alive' uit 1994 speelt Barend Courbois bas. "De stap naar boven is gemaakt", schrijft MusicMaker vol lof. Het derde album laat lang op zich wachten omdat Joosten vier jaar bij de Zwolse formatie Lovebite drumt.
In 2000 brengt KillCityRebel de CD 'Son of the Sun' uit. De positieve reacties in vooraanstaande Nederlandse muziekpers zijn unaniem. "De muziek", concludeert Aardschok. Fret voegt daar aan toe; "Dat de bonustrack 'Ace of spades' volkomen mosterd na de maaltijd is, zegt genoeg over de kwaliteit van de eigen nummers."

Lees verder >

Bezetting

Egbert Joosten drums Sinds 1978
Bob Walter bas Sinds 1990
Anne Maarten Heuvelen, van bas Sinds 1995

Voormalige leden >

Reageren

Naam:
E-mail *:
Bericht:
* Let op, je e-mail adres wordt NIET op de website afgebeeld!
Wij willen dit alleen weten om contact met je op te kunnen nemen.

Reacties

Door: Egbert Joosten Op: 19 nov 2015 om 23:12

Bart Jansen, Carmen, is voor ons ook onbekend. Wij hebben ook geen gegevens, sorry voor deze erg late reactie. Weet je het inmiddels al ?

Door: Carmen van de Poll Op: 29 dec 2012 om 16:16

Ik ban op zoek naar een oud bandlid nl Bartje Jansen. Zouden jullie hem mijn E-mail adres kunnen geven? Het zou leuk zijn om weer iets van hem te horen. Ik begrijp dat hij niet meer lid is van de band, jammer. Ik heb de cd Damaged but alive en die vind ik te gek. Succes met jullie band!!!
Groetjes,
Carmen van de Poll


Stijl: Punk
Vanaf: 1992 - nu
Hits: 6291
 
Toegevoegd: 25-11-2003 18:16
Bijgewerkt: 26-10-2014 10:47

mail ons over
Kill City Rebel!Share |


Discografie
Posters
Web

http://www.joosten.tv/killcityrebel.htmlhttp://


Gerelateerd