Cavelli


fotograaf onbekend

Het begon allemaal met eigen songs in de stijl van Herman Brood, AA & the Doctors en Vitesse
met als hoogtepunt een optreden in het Arnhemse Gemeentehuis in het voorprogramma van Powerplay.
Na 1 1/2 jaar vertrok de zeer getalenteerde Bassist JP Griede die werd vervangen door Martin Roodnat én er werd n Toetsenist aangetrokken. De voormalige Speedtwinsdrummer Theo Outhuyse.
Er werd gekozen voor een nieuw muzikaal pad: New Wave muziek met een geheel eigen stijl, gedomineerd door Vick's donkere vocalen en Theo Outhuyse's Oberheimer keyboard. Het bleek een gouden greep. Vergelijkingen door de pers met Bands als Japan, maar ook Joy Division en gék genoeg de vroege Duran Duran
werden al snel gemaakt. De Band trad op door heel Nederland, was maar liefst 2x Vara's popkrant band (Waarby de song: 'Shadows' geschreven door Theo Outhuyse, Vick én de Engelse tekstdichter John Hern het meest in het oor sprong: nummer 5 in Vara's 'Verschrikkelijke 15' - de alternatieve Hitlijst in die tijd- ) Cavelli toerde langs de Kernpodia én was Huisband in Arnhems Roemruchte Swingcafé, Jamde er met leden van Vitesse en The Time Bandits. Speelde zélfs in 3x in Luxor én in de openingsweek van Arnhems eerste fullscale Discotheek: The BOX. Het motto was: "Cavelli trekt de BOX los" en de avond trok 915man (en vrouw) publiek, dat waren er maar 48 minder dan Tina Turner op de 1e openingsavond. Ook bij de VPRO werd Cavelli regelmatig gedraaid. Gék genoeg kwam Cavelli niet verder dan de 3e ronde van De grote prijs van Nederland. Maar kreeg wél een aanbod om een tour te doen in het voorprogramma van 'The Golden Earring'. De Band stierf een voortijdig een roemloos einde door de onzekerheid van hun (overigens fabuleuze) gitarist, én het flamboyante en excentrieke gedrag van de overige leden (iets wat echter, en dat bleek jaren later, vele jongere Arnhemse muzikanten heeft geďnspireerd om muziek te gaan maken)

Voormalige bezetting

Robert Grijp, van de gitaar Van 1982 tot onbekend
Theo Outhuyse toetsen Van 1982 tot onbekend
Vick Gorelikow zang Periode onbekend
Martin Roodnat bas Periode onbekend
Paul Roodnat drums Periode onbekend
JP Griede bas Van 1982 tot onbekend
Bart Smits toetsen Van 01-02-1984 tot 01-09-1984


Reageren

Naam:
E-mail *:
Bericht:
* Let op, je e-mail adres wordt NIET op de website afgebeeld!
Wij willen dit alleen weten om contact met je op te kunnen nemen.

Reacties

Door: Bart Smits Op: 29 dec 2012 om 08:12

Hey Vick, ben je niet iemand vergeten?

Door: Vick Op: 28 dec 2012 om 20:09

N.B. het was niet Vara´s Verschrikkelijke, maar Verukkelijke 15!!!!!!


Stijl: rock
Vanaf: 1982 - onbekend
Hits: 6706
 
Toegevoegd: 16-01-2008 11:18
Bijgewerkt: 27-10-2016 14:22

mail ons over
Cavelli!



Share |


Fotos





Posters




Web

http://http://http://


Gerelateerd