Baton Rouge


Foto: cor verdouw

Baton Rouge is in 1991 opgericht door Guus Steenhuis, Hervé Bouyeure en Jan Prins. Al snel voegden drummer Willem van Groningen en bassist Kajo Koolen zich bij het gezelschap. De band koos voor een bijzondere bezetting met akoestische gitaren, dobro, bluesharp, wasbord/drums, trekzak, semi-akoestische bas en meerstemmige zang. Daarnaast speelde Jan Prins als enige elektrische gitaar, die hij ook inzette als lapsteel. Baton Rouge begon met een repertoire van voornamelijk Blues en Swing originals. Denk hierbij aan Robert Johnson, Big Bill Broonzy, Muddy Waters, Louis Jordan e.d. De gitaristen zaten op krukken tijdens hun intieme optredens voor een voornamelijk luisterend publiek. Door de komst van zanger, gitarist, mandolinespeler Freek Demilt, solo- en steelgitarist Hennie van Ernst en drummer Marius Jansson heeft de band veel meer up-tempo en dansbare nummers in het repertoire opgenomen, maar is wel trouw gebleven aan het uitgangspunt om alleen Amerikaanse muziek te spelen. De stijl is uitgebreid met, naast Blues en Swing, ook Roots of Americana. Dit is de verzamelnaam voor muziekstijlen die aan de basis van de popmuziek staan: haar oervorm rock & roll, haar directe bronnen blues en country, en de daarmee zielsverwante folk. Hierdoor beslaat het uitgebreide repertoire een zeer breed spectrum van de Amerikaanse muziek: van The Band tot Calexico en van the Jayhawks tot the Travelling Wilburys. Er wordt met veel enthousiasme gespeeld maar het geluidsvolume is steeds zodanig dat er altijd een gesprek gevoerd kan worden in het publiek. In haar lange bestaan heeft Baton Rouge vele optredens verzorgd in cafés en op privé feesten. Ook op de grotere festivals kan Baton Rouge uit de voeten zoals bewezen op Sonsbeek Park Open, de Storyville Jazznight, Rijnfestijn, Koninginnedag, Oudjaarparty in Musis Sacrum, de Harley Davidsondag en de Edese Heideweek. Er zijn intussen vier cd’s uitgebracht. Baton Rouge is nog steeds springlevend en te boeken via haar website.

Bezetting

Guus Steenhuis gitaar, zang, harp, accordion Sinds 1991
Willem Groningen, van † drums, percussie Sinds 1991
Kajo Koolen bas, zang Sinds 1991
Hennie Ernst, van gitaar Sinds 1999
Marius Jansson drums, percussie, zang Sinds 2001
Freek Demilt zang, gitaar, mandoline Sinds 1995

Voormalige leden >

Reageren

Naam:
E-mail *:
Bericht:
* Let op, je e-mail adres wordt NIET op de website afgebeeld!
Wij willen dit alleen weten om contact met je op te kunnen nemen.

Reacties

Door: Baton Rouge Op: 12 2014 om 16:41

Bij bezoek aan uw voortreffelijke website heb ik geconstateerd dat de info vwb Baton Rouge niet meer up-to-date is.
Gitarist Hennie van Ernst heeft nl per september 2012 de band verlaten en is per maart 2013 vervangen door ondergetekende ,Rob Berghege. De band heeft zich sindsdien gericht op het Americana-repertoire en heeft zijn repertoire drastisch vernieuwd. Eea is te zien op de website www.baton-rouge.nl.
In de hoop u hiermee van dienst te zijn geweest verblijf ik,
hoogachtend Rob Berghege

Door: Joep Varensman Op: 29 2012 om 19:19

Knap hoor al die hits, ruim 80 in een weekje, jullie zullen wel blauwe vingers hebben, want ik kan me niet voorstellen dat een zo'n onbekende band zo vaak bekeken wordt. Die je best om Bettie Serveert voorbij te gaan. Dat zal jullie vast wel lukken! Het opwaarderen van eigen bandje heet dat....kinderachtig!

Door: slangewal Op: 22 dec 2010 om 10:48

er zijn cds uitgekomen waar zijn die te koop heb internet afgespeurt maar kan het niet vinden kunt u helpen


Stijl: Country
Vanaf: 1991 - nu
Hits: 15152
 
Toegevoegd: 25-11-2003 18:16
Bijgewerkt: 18-08-2015 20:32

mail ons over
Baton Rouge!Share |


Discografie
Fotos

Web

http://www.baton-rouge.nl http://nl.youtube.com/watch?v=PxpJt_4fbCg


Gerelateerd